Van onze correspondent
Oranjestad - Het lokale carnaval op Sint Eustatius, het carnival, wordt dit jaar een puur lokale aangelegenheid met uitsluitend artiesten van het eiland, zo heeft de overheid laten weten. carnivalHet wordt onder strikte lokale voorwaarden en richtlijnen georganiseerd door het carnavalscomité van Sint Eustatius en in plaats van de traditionele 10 dagen zal het evenement 7 dagen duren, van maandag 26 juli tot 1 augustus.
Sint Eustatius is momenteel vrij van Covid-19 en een van de voorwaarden is dat dit zo blijft. In het Mike van Putten Youth Centre, de locatie voor carnival, wordt volgens de overheid hard gewerkt aan de implementatie van de strikte hygiënemaatregelen en protocollen. Er komen handreinigingsstations en extra toiletvoorzieningen en er komt een strenge controle op alle quarantainelocaties. Statianen die in het buitenland wonen en van plan zijn om deze zomer het eiland te bezoeken, moeten hun exacte reisdata vooraf aan het openbaar lichaam kenbaar maken. Statia alleen bezoeken voor het carnaval is volgens de overheid niet mogelijk. Gevaccineerde personen hebben een periode van 5 dagen waarin ze geen evenementen mogen bijwonen.
,,Het is een uitdagend jaar geweest. We hebben carnival en verschillende andere culturele evenementen moeten annuleren. Een jaar later weten we meer over Covid-19, maar we moeten in gedachten houden dat het nog steeds bestaat en dat er verschillende varianten opduiken. Als kleine gemeenschap moeten we daarom waakzaam blijven om de meest kwetsbaren onder ons te beschermen. Als we proberen het normale leven geleidelijk te herstellen, moeten we dit op een verantwoorde manier doen”, aldus plaatsvervangend regeringscommissaris Alida Francis.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).