Van onze correspondent

Oranjestad - Een instructeur die afgelopen donderdag aankwam op Sint Eustatius om de medische staf van het ziekenhuis te trainen in gebruik van de PCR-testapparatuur, testte zondag zelf positief op het coronavirus.

F13 BES instructeur NEWTot nu was Statia afhankelijk van buureiland St. Maarten om afgenomen testen te analyseren maar dat zou met de ingebruikname van het testapparaat veranderen.
Elf personen die afgelopen vrijdag en zaterdag in nauw contact zijn geweest met de instructeur zijn zondag meteen getest. Eén daarvan is positief getest en vervolgens samen met zijn gezin direct in isolatie geplaatst. Er zijn echter sterke twijfels dat hij besmet is geraakt door het contact met de instructeur. Daarom is voor deze persoon een apart bron- en contactonderzoek gestart.

Iedereen die contact heeft gehad met de instructeur is werkzaam bij het ziekenhuis of bij de lokale overheid. Tijdens het werk volgde hij, zo laat de overheid weten, strikt het protocol en droeg hij te allen tijde een gezichtsmasker. De kans dat hij mensen op het eiland heeft besmet wordt daarom minimaal geacht.

De tien negatief geteste personen worden op 11 september voor een tweede keer getest.
Het Queen Beatrix Medical Center heeft inmiddels de toegangsregels voor het ziekenhuis aangescherpt. Gedetailleerde informatie over de aangepaste dienstverlening wordt gecommuniceerd via de Facebookpagina van Stichting Gezondheidszorg Sint Eustatius. ,,De lokale overheid verzekert Statiaanse inwoners dat deze zaak zeer serieus wordt genomen en dat de veiligheid van de inwoners van Sint Eustatius onze hoogste prioriteit heeft”, aldus regeringscommissaris Marnix van Rij.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).