Van onze correspondent
Oranjestad - Het Gezonde School Ontbijtprogramma is gisteren officieel van start gegaan op basisscholen en de middelbare school op St. Eustatius.

F16 BES ontbijtAfgelopen vrijdag werd een overeenkomst tussen Utopia Catering en het Openbaar Lichaam van St. Eustatius ondertekend. Met dit programma kunnen 65 kinderen, die zijn voorgedragen door de scholen, iedere schooldag met een gezond ontbijt beginnen.

Het bedrijf Utopia Catering is bij de inschrijving om dagelijks de gezonde maaltijden voor de leerlingen te verstekken als beste uit de bus gekomen. Het bedrijf heeft samen met het Openbaar Lichaam een ‘zeer creatief en gezond menu’ samengesteld. ,,Sommige families op St. Eustatius zijn kwetsbaar als het gaat om het eten van gezonde, gevarieerde voeding tegen een redelijke prijs. Kinderen hebben hier behoefte aan zodat ze zich beter kunnen concentreren en goed presteren op school”, aldus Carol Jack Roosberg, directeur van het Directoraat van Sociale Zaken.

De Directie van Sociale Zaken is ‘erg blij’ met de samenwerking tussen het ministerie van Volksgezondheid, Wetenschap en Sport, Utopia Catering en de scholen op het eiland om dit programma te realiseren.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).