Van een onzer verslaggevers
Oranjestad - Afgelopen vrijdag is het eerste openbare homohuwelijk op Sint Eustatius voltrokken. Historicus Walter Hellebrand en schrijver/fotograaf Christopher Russell stapten in het huwelijksbootje. Dit meldt The Daily Herald.

statiahomohAanwezig voor de ceremonie waren onder anderen president Adriana van Dooijeweert van het Nederlands Instituut voor Mensenrechten en haar beleidsadviseur Vlada Burmistrova, plaatsvervangend regeringscommissaris van Sint Eustatius Mervyn Stegers, en vele familieleden en vrienden van het paar.
Van Dooijeweert zei dat ze erg trots was om aanwezig te zijn voor het eerste inclusieve, openbare homohuwelijk op Statia. ,,Ik was erg trots om een toespraak te houden over het fundamentele recht van twee mensen om te trouwen, man en man, maar ook vrouw en vrouw”, aldus Van Dooijeweert. ,,Artikel 12 van het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens geeft iedereen dit recht.”
Dit was niet het eerste huwelijk van hetzelfde geslacht op Statia. Verschillende andere koppels hebben elkaar het ja-woord gegeven, maar deze gaven er de voorkeur aan dat hun huwelijk privé bleef.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).