Van onze correspondent
Oranjestad - In aanwezigheid van regeringscommissaris Marcolino Franco werd afgelopen dinsdag tijdens een ceremoniële bijeenkomst officieel begonnen met de bouw van de nieuwe terminal en verkeerstoren op Franklin Delano Roosevelt (FDR) Airport op Sint Eustatius.

F14 BES vliegveldEen klein publiek van genodigden, bestaande uit de aannemers, de Sociale Raad en het bedrijfsleven dat zakendoet op de luchthaven, was hierbij aanwezig.
Het huidige passagiersgebouw werd gebouwd in 1972 en heeft sindsdien vier grote renovaties ondergaan. Franco benadrukt dat verschillende generaties van Statianen gewacht hebben op het begin van de bouw van de nieuwe luchthaven. ,,Vandaag markeert het einde van upgrades van een oude structuur en het begin van de langverwachte bouw van FDR Airport. Vandaag bereikt Sint Eustatius opnieuw een belangrijke mijlpaal in zijn ontwikkeling dankzij de inzet van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (I&W), dat de financiering van dit project voor haar rekening neemt”, aldus de regeringscommissaris.
De verkeerstoren zal bestaan uit drie verdiepingen met 360 graden rondom uitzicht. Ten noordoosten van de bestaande terminal wordt een nieuwe, moderne en goed uitgeruste terminal gebouwd. De nieuwe passagiersterminal is geheel gelijkvloers en beslaat een oppervlakte van 1.100 vierkante meter. De aannemers die de nieuwe luchthaven zullen bouwen, zijn Van Boekel en Infra bv. Maldwyn Timber van de Directie van Economie, Natuur & Infrastructuur zal worden betrokken bij het project namens het Openbaar Lichaam van Sint Eustatius, terwijl vanuit het ministerie van I&W Eric Hillebrandie is aangesteld als projectleider.
Franco benadrukt dat reizigers, ondernemers die zaken doen op FDR Airport en medewerkers tijdens de bouw tijdelijk ongemak zullen ervaren. ,,Een van die ongemakken betreft parkeren. Een deel van de parkeerplaats wordt gebruikt door contractanten tijdens het bouwproces. Alternatief parkeren is al geregeld op loopafstand van de luchthaven.” De bouw moet in november 2020 klaar zijn.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.