Al het nieuws

Van onze correspondent
The Bottom - Cove Bay Beach en zijn faciliteiten nu weer officieel open voor het publiek, na grote reparaties en verbeteringen aan zowel het strand als het gebouw. Dit maakte de overheid van Saba gisteren bekend.

SABACoveBayCove Bay Beach is het enige strand op Saba. De baai is dan ook een van de weinige plekken om te zwemmen op Saba. Het zwemgebied van Cove Bay wordt afgeschermd van golven door een muur van grote rotsen die van Flat Point naar beneden gebracht zijn nadat ze waren verwijderd om vliegtuignaderingen gemakkelijker te maken. Cove Bay is een snorkelplek en duiklocatie. Het gebied is ook populair voor barbecues en picknicks. Vanuit Sint Maarten is in het verleden zand naar Cove Bay gebracht om een kunstmatig strand te creëren.
De bouwwerkzaamheden omvatten de plaatsing van constructies die zijn ontworpen om nieuw toegevoegd wit zand op het strand vast te houden, evenals systemen om regenwater rond het strand en in de baai om te leiden. Daarnaast zijn er nieuwe trappen en een verlengde hellingbaan aangelegd om de toegang tot het water te vergemakkelijken. Er zijn ook aanzienlijke renovaties uitgevoerd aan het gebouw aan Cove Bay Beach, waaronder de vervanging van het betonnen dak. Hoewel de keuken en badkamers nog steeds worden gerenoveerd en gerepareerd, zijn alle andere grote bouwwerkzaamheden voltooid.
In de komende weken wordt de laatste hand gelegd aan de verdere verbetering van de faciliteit. Dit omvat de installatie van leuningen op de muren en langs de treden en de genoemde verbeteringen aan het gebouw.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.