Al het nieuws

Van onze correspondent
The Bottom - Een jeugdmuurschildering getiteld ‘Hear the voice of the youths’ is vorige week vrijdag onthuld in Well’s Bay op Saba.

SabaMuralDe muurschildering is gemaakt door een groep jongeren van zowel de basisschool als de middelbare school, gefaciliteerd door The Spot Youth Center en begeleid door de Amerikaanse kunstenaar Adam Garlicki, beter bekend als ‘Adam G’.
Het idee voor de muurschildering kwam voort uit een behoefte binnen de jongerengemeenschap om zich te uiten en te empoweren, om te experimenteren met een nieuwe kunststijl en om jonge kunstenaars op Saba de kans te geven om samen te werken met een gevestigde kunstenaar binnen de regio. Afbeeldingen van geiten, fietsen, sportieve activiteiten en muziek zijn door de jongeren gekozen om zo belangrijke symbolen in de gemeenschap en hun hobby’s weer te geven. Kayla Johnson, een jongere die deelnam aan het schilderen van de muurschildering, reflecteerde op haar ervaring. ,,De muurschildering toont onze identiteit als Sabanen en wat dat voor ons betekent”, aldus Johnson.
Garlicki, die muurschilderingen heeft voltooid op Anguilla en Sint Maarten, beschrijft dit project als een van de meest unieke muren die hij heeft gemaakt en Kemaul Lee, community outreach coordinator, noemt het een project ‘dat onze toewijding weerspiegelt om de stemmen en het talent van jonge mensen binnen onze gemeenschap te versterken en tegelijkertijd een gevoel van eenheid en trots te bevorderen’.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.