Al het nieuws

Van onze correspondent
The Bottom - Voor de derde keer is afgelopen weekend het jaarlijkse sportbanket gehouden voor de jonge en getalenteerde atleten van Saba. Het evenement, gehouden bij Saba Snack Gourmet in aanwezigheid van ouders, coaches en leden van de gemeenschap, werd de jongeren aangeboden vanwege hun uitstekende prestaties in verschillende sportdisciplines. De aanwezigen kregen een dinerbuffet geserveerd op tafels die waren versierd met items met een sportthema.

F13 BES talentvolle atletenOp het gebied van netbal won Alina Smith de Most Improved Award, terwijl Ciandra Gomez schitterde met de Leadership Award. Voetbalsterren Benjamin Hermans en Jose Rodriguez ontvingen onderscheidingen voor respectievelijk Most Improved en Leadership. Basketbaltalenten Kemerlin Alcantara Núñez en Brandon Yara kregen de Most Improved Awards en Kayla Johnson en Laryan Del Carmen namen de Leadership Awards in deze sport mee naar huis. De rijzende sterren van volleybal waren Emely Rosa en Rashijden Riley, die de Most Improved Awards voor meisjes en jongens wonnen en Hannah Johnson en Bernardo Baker zijn erkend voor hun leiderschap.

Het hoogtepunt van de avond was de nieuw aangekondigde Pinnacle Award en de uitreiking hiervan aan Kayla Johnson. De Pinnacle Award vertegenwoordigt het toppunt van prestaties in de sport van Saba en weerspiegelt Saba’s eigen iconische hoogtepunten - Mount Scenery en de Pinnacles-duiklocaties. De ontvanger van de Pinnacle Award wordt gekozen door de coaches en moet worden gegeven aan de atleet die uitblinkt in sport, maar ook in karakter door goede sportiviteit te tonen, anderen aan te moedigen, een sterke leider te zijn en een aanstekelijke passie voor sport te tonen. ,,Het is indrukwekkend hoe de aanwezigheid en houding van deze atleet het momentum van het hele team kan veranderen. Deze persoon moet zeker worden gezien als het rolmodel in de sport op Saba”, aldus Lauren Risley, een van de organisatoren van het evenement. De Pinnacle Award is volgens haar een bewijs van Saba’s toewijding aan het bevorderen van uitmuntendheid, integriteit en leiderschap in jeugdsporten.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

Geen tags gevonden.