Al het nieuws

Van onze correspondent
The Bottom - Het Openbaar Lichaam Saba (OLS) heeft in april het Employee Wellbeing Program gelanceerd om prioriteit te geven aan de ontwikkeling van al zijn medewerkers.

SabawellbeingHet programma biedt persoonlijke en professionele groei, duurt zes maanden en is gericht op leiderschap en management. Een team van acht professionele coaches met uiteenlopende expertise is zorgvuldig geselecteerd om het succes van het programma te garanderen.
Het OLS zet momenteel sterk in op het welbevinden van zijn ambtenaren. Eerder dit jaar werd de stoelmassage als pilot geïntroduceerd, maar dit is een veel breder programma. Het Employee Wellbeing Program richt zich op verschillende gebieden, waaronder emotionele, mentale, fysieke, creatieve en energetische ontwikkeling. Het programma bestaat uit activiteiten, workshops en trainingssessies die zich richten op de capaciteiten van werknemers, zoals communicatie, leiderschap, emotionele intelligentie en balans tussen werk en privé. ,,Deelnemers profiteren van gepersonaliseerde coaching, groepsworkshops, interactieve discussies en strategieën die relevant zijn voor zowel hun professionele als persoonlijke leven. Door te investeren in zijn medewerkers toont het OLS zijn betrokkenheid bij het creëren van een positieve werkcultuur en zorgt het voor succes op lange termijn voor zijn medewerkers”, aldus het OLS.
Er doen twee groepen mee aan het programma. Er is gekozen voor een plek voor medewerkers met onvoorspelbare werkschema’s die daardoor kunnen kiezen voor de vaste groep of voor de flexibiliteit van de andere groep. Elke groep heeft een capaciteit van twaalf medewerkers, wat volgens het OLS zorgt voor een ‘beheersbare en boeiende ervaring’. Brenda Tjipjes, hoofd van de afdeling HRM, benadrukt het belang van volledige inzet voor het Employee Wellbeing Program. ,,Alleen dan kan er sprake zijn van significante persoonlijke verandering”, aldus Tjipjes. Ze adviseert alle deelnemers, inclusief die in de flexibele groep, om toegewijd te blijven en het hele programma te voltooien om het volledige scala aan persoonlijke en professionele voordelen te ervaren die het programma biedt. Het Employee Wellbeing Program bestaat uit twee leerdagen per maand van april tot november, met een zomerstop in juli en augustus. Vijf gerenommeerde organisaties zijn betrokken bij het leveren van het programma, samen met sleutelfiguren van het OLS.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via www.online.ad.cw.

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.