Al het nieuws

Van onze correspondent
The Bottom - Saba had onlangs een skiscoutteam uit de Verenigde Staten (VS) op bezoek. De wegen van Saba en het aantrekkelijke wandelpadensysteem boden het team naar eigen zeggen een opmerkelijke kans om de twee activiteiten naadloos te combineren.

SabaskienHet team bestaande uit Tracy Cote, Patrick Cote, Silas Eastman en Deanna Eastman ging de uitdaging aan om vier opwindende beklimmingen te doen. De wegen bleken een geweldige match te zijn voor hun training op rolski's en stelden hen in staat om hun grenzen te verleggen terwijl ze genoten van de prachtige uitzichten die Saba te bieden heeft. ,,Het egale betonnen wegdek bood minder uitdagingen dan we hadden verwacht en bood de mogelijkheid voor uitgebreid ‘klassiek’ technisch skiën”, aldus Chris Fauske, coördinator van het team.
De warme gastvrijheid van het eiland, in combinatie met de prachtige natuurlijke omgeving, ‘liet een blijvende indruk achter op de teamleden’. Als gevolg hiervan denken ze erover om het eiland te overwegen voor toekomstige ski-evenementen om de wereld van het skiën kennis te laten maken met de ‘Unspoiled Queen’ van het Caribisch gebied. Het bezoek versterkt volgens de overheid de reputatie van Saba als een bestemming die spannende buitenavonturen omarmt. ,,Het Openbaar Lichaam Saba anticipeert op toekomstige samenwerkingen met skiliefhebbers en zet zich in om de onderscheidende charme van Saba op wereldschaal te benadrukken”, aldus de overheid.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

Geen tags gevonden.