Al het nieuws


Van onze correspondent
The Bottom - Het bestuurscollege (BC) van Saba is afgelopen maandag begonnen met een werkbezoek aan Nederland. De delegatie zal verschillende ministeries en organisaties bezoeken en Tweede Kamerleden ontmoeten.

SabaBCDe Saba-delegatie bestaat uit gezaghebber Jonathan Johnson, gedeputeerden Bruce Zagers en Eviton Heyliger en een aantal ambtenaren. Maandag presenteerde de delegatie meteen twee belangrijke projecten. Op het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) ging het om de uitbreiding van het bestaande bestuursgebouw en de presentatie van het schoolbouwproject vond plaats bij het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW). Zagers en Heyliger brachten maandag bovendien een bezoek aan Tweede Kamerlid Attje Kuiken van de PvdA om te praten over de verschillende ontwikkelingen en uitdagingen waar Saba voor staat.
De rest van de week is ingeruimd voor bijeenkomsten bij alle grote ministeries, bij woningcorporatie Bazalt Wonen en het Kadaster. Belangrijke onderwerpen die in Den Haag aan bod komen zijn gezondheidszorg, onderwijs, cultuur, het Black Rocks-havenproject, sociale zekerheid, armoedebestrijding, energie, telecom, huisvesting, kadaster, water, landbouw, connectiviteit, ruimtelijke ordening en afvalbeheer. De delegatie keert op vrijdag 2 juni terug naar Saba.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.