Al het nieuws

Van onze correspondent
The Bottom - Drie dagen lang nemen de vier eilandsraadsleden die zitting hebben in de nieuwe eilandsraad van Saba deel aan een inleidende cursus over het functioneren van de eilandsraad en de rol van de leden.

SABAeilandsraadZe vertrokken afgelopen zondagochtend vanuit Saba naar Bonaire waar ze ook in gesprek gaan met het management van Zorg en Jeugd Caribisch Nederland (ZJCN) om te praten over de gezondheidszorg, in het bijzonder het medische verwijssysteem en de medische zorg in het buitenland voor inwoners van Saba.
Voor eilandsraadslid Saskia Matthew van de Party for Progress, Equality and Prosperity (PEP) is dit het eerste werkbezoek aan het buitenland sinds haar beëdiging. Ze zei uit te kijken naar de training op Bonaire. ,,Deze training is belangrijk en noodzakelijk. Dit is wat je moet doen aan het begin van een nieuwe termijn van de eilandsraad. Ik sta klaar om voor de mensen aan de slag te gaan en ik kijk uit naar nieuwe dingen, dingen die we nog nooit eerder in de eilandsraad hadden”, aldus Matthew. Ook voor Elsa Peterson van de Windward Islands People’s Movement (WIPM) is dit het eerste werkbezoek als nieuw eilandsraadslid.
Oudgedienden Vito Charles (WIPM) en Hemmie van Xanten (PEP) hebben al eerder aan een cursus deelgenomen. ,,Deze keer is het vooral belangrijk voor de nieuwe leden om te leren hoe ze verder moeten gaan, zodat iedereen begrijpt hoe de tools effectief te gebruiken”, aldus Charles. De vorige keer werd de training pas drie jaar na het aantreden van de eilandsraad gegeven. ,,Ik heb erop aangedrongen om de training deze keer veel eerder te laten doen, direct aan het begin van de nieuwe eilandsraadsperiode, zodat iedereen volledig op de hoogte wordt gebracht van het functioneren van de eilandsraad”,aldus Van Xanten. De vier keren op vrijdag 14 april terug op Saba.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).