Al het nieuws

Van onze correspondent
The Bottom - Het Openbaar Lichaam Saba heeft, in samenwerking met de lokale aannemer Work Monster, een aangepaste container geïnstalleerd in de haven van Fort Bay zodat passagiers van de veerboot kunnen schuilen tegen de weerselementen terwijl ze op de ferry wachten.

F15BON wachtruimte ferryHet initiatief kwam van gedeputeerde Bruce Zagers, die vond dat er iets moest gebeuren om de wachtende veerbootpassagiers te beschermen tegen zon en regen. Het havenpersoneel was betrokken bij het bedenken van een manier om dit te realiseren. Een eis was dat de structuur mobiel moest zijn, zodat deze kan worden verplaatst in geval van een naderende storm of tijdens de jaarlijkse Saba Day Weekend-evenementen die in de haven worden gehouden. Toevallig was er een 40-voets container op het eiland, iets dat niet regelmatig voorkomt op Saba omdat deze door de beperking van de steile S-bocht niet uit het Fort Bay-gebied vervoerd kan worden.
Met de eigenaar van de container, Work Monster, werd afgesproken dat het Openbaar Lichaam Saba (OLS) de container voor een gereduceerde prijs mocht kopen en dat het bedrijf de container zou installeren. Aan één kant zijn twee grote portalen gecreëerd die lucht en licht mogelijk maakten en de container is wit geverfd tegen de hitte. Groene randen werden toegevoegd om het een Sabaanse uitstraling te geven en er zijn houten banken geplaatst.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).