Al het nieuws

Van onze correspondent
The Bottom - Het 'Be your own Icon'-programma voor jongeren op Saba is uitgebreid met basketbal voor meisjes, voetbal voor jongens en twee mentoren. Tot nu toe bood het programma alleen basketbal voor jongens. Saba is de eerste gemeente in het Nederlandse Koninkrijk die meisjes aan het programma toevoegt.

F13 BES bepaalHet 'Be your own Icon' is een programma, gefinancierd door het ministerie van Justitie en Veiligheid (JenV), dat jongeren tussen de twaalf en achttien jaar helpt om zelfrespect, trots en respect op te bouwen. Niet alleen voor zichzelf, maar ook voor anderen en voor autoriteiten, terwijl agressie en gedragsproblemen worden aangepakt. 'Be your own Icon' is de Saba-versie van het Nederlandse 'Alleen jij bepaalt wie je bent'-programma.

Sport heeft een prominente rol in het programma en op Saba is in 2019 gekozen voor basketbal en voetbal. Tijdens de covid-19-pandemie kwam Be your own Icon tot stilstand, maar het heeft op donderdag 16 februari een nieuwe start gemaakt, met een uitbreiding van het programma. De twaalf meisjes voor basketbal en twaalf jongens voor zowel voetbal als basketbal trainen twee keer per week. Twee keer per maand zijn er intervisie (reflectie)sessies en teambuilding activiteiten om zelfvertrouwen op te bouwen. Het programma wordt uitgevoerd in samenwerking met de Saba Comprehensive School (SCS). ,,Door nauw samen te werken met de school, krijgen we de beste resultaten omdat de kinderen de helft van de dag op school zijn”, aldus Joelyn Robinson van de afdeling Volksgezondheid. ,,De jongeren zijn erg enthousiast over het programma. Het wordt goed bezocht en we zitten op volle capaciteit.”


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via www.online.ad.cw.

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.