Al het nieuws

Van onze correspondent
The Bottom - Een delegatie van de Raad van State onder leiding van vicepresident Thom de Graaf bracht afgelopen zondag een bezoek aan Saba.

Saba delegatieDe delegatie bezocht verschillende projecten en ontmoette de eilandsraad en het bestuurscollege.
De delegatie arriveerde op de eerste vlucht en werd verwelkomd door gezaghebber Jonathan Johnson en eilandsecretaris Henk de Jong. Het bezoek begon in het kantoor van de Saba Electric Company (SEC) met een presentatie over hernieuwbare energie op Saba, gevolgd door een bezoek aan de Elmer Linzey Power Plant. In Giles Quarter werden de locaties voor de windturbines en extra zonnepanelen bezocht, evenals de locatie van de nieuwe haven bij Black Rocks. De Saba Conservation Foundation (SCF) en het nieuwe Marine Research Lab stonden vervolgens op het programma. Managing director Kai Wulf gaf een presentatie over het werk van SCF en de verschillende natuurprojecten en studies, waaronder het sea urchin-onderzoeksproject.
Op weg van Fort Bay naar de Windwardside werd een stop gemaakt bij de waterbottelarij Saba Splash waar de groep uitleg kreeg over het bottelproces van water en het belang van dit project om gezond, veilig en betaalbaar drinkwater te leveren en tegelijkertijd het gebruik van plastic te verminderen. De eerste stop tijdens de daarop volgende eilandtour was de Botanische Tuin. Wulf leidde de delegatie door de Botanische Tuin en gaf informatie over dit project en het herbebossingsproject. Ten slotte bezocht de delegatie de Hydroponics Farm waar ze uitleg kregen over de werking van de boerderij, de ontwikkelingen en toekomstplannen.
De Graaf zei dat ze onder de indruk waren van wat ze op Saba zagen en hoorden. ,,Enkele personen in onze delegatie zijn hier voor het eerst, maar als delegatie zijn we opnieuw onder de indruk van de initiatieven die de lokale overheid samen met de Rijksoverheid neemt op gebieden als duurzaamheid, energietransitie, drinkwatervoorzieningen en innovatieve tuinbouw”, aldus De Graaf.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

Geen tags gevonden.