Al het nieuws

Van onze correspondent
The Bottom - Het MCB-management verraste eilandraadsleden Vito Charles en Carl Buncamper met de belofte dat het gaat kijken naar de opties om een vorm van aanwezigheid van de bank op Saba te herstellen.

F16BES toezeggingenEen vaste vestiging is niet erg waarschijnlijk, zo werd de delegatie deze week verteld.
Een delegatie van de eilandsraad van Saba was begin van de week naar Curaçao afgereisd voor een ontmoeting met het management van de Maduro &Curiel’s Bank (MCB). Doel van het bezoek was om de bankdiensten op Saba en de problemen als gevolg van de overgang van de Windward Islands Bank (WIB) naar de MCB te bespreken. Er komt dus bijna zeker geen vestiging op Saba maar er wordt gekeken naar andere formats zoals een pop-up of een winkelpuiconcept waarbij klanten op Saba nog steeds service kunnen krijgen van een fysiek aanwezige MCB-medewerker. Volgens Charles erkende het management dat er haperingen waren in de overgang van WIB naar MCB op Saba. ,,De bank kreeg daarbij veel telefoontjes en het opende echt hun ogen over hoe loyaal Sabanen zijn geweest als klanten. Vanwege deze loyaliteit bekijkt MCB hoe ze hen in de toekomst het beste van dienst kan zijn. Zij zullen binnenkort een besluit nemen”, zei Charles.
Buncamper kreeg het idee dat de bank er niet op had gerekend dat zoveel mensen klant bleven toen de MCB in 2018 van Saba vertrok. ,,De bank evalueert haar vertrek nu opnieuw en bekijkt hoe ze hun aanwezigheid kunnen herstellen”, aldus Buncamper.
De problemen om contant geld te storten, de problemen in het algemeen waarmee Saba-klanten worden geconfronteerd en de moeite die mensen moeten doen om service op Saba te krijgen, het kwam allemaal aan de orde . ,,We hebben ook de kwestie van de geldautomaat aan de orde gesteld, die veel buiten gebruik is. Dit beperkt de toegang tot contant geld en bemoeilijkt het zakendoen op het eiland”, aldus Charles. De eilandraadsleden benadrukten de noodzaak van betere en moderne bankdiensten en hopen dat online diensten zullen worden uitgebreid en verbeterd. Of het management van de bank ingaat op de uitnodiging om op Saba een keer met de trouwe klanten te komen praten is nog niet duidelijk. ,,Maar het was belangrijk om met hen in gesprek te gaan om de ontwikkelingen te bespreken en te delen wat de mensen en bedrijven ons hebben verteld. Financiële instellingen hebben een zeer belangrijke rol en die moeten ze serieus nemen”, aldus Charles.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via www.online.ad.cw.

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.