Al het nieuws

Van onze correspondent
The Bottom - Een delegatie van vijf medewerkers van de afdeling Cultuur van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) bracht vorige week een tweedaags bezoek aan Saba. Ze hadden een een ontmoeting met het openbaar lichaam en met de lokale belanghebbenden.

BEScultuurHet Openbaar Lichaam Saba (OLS) was een van de partijen die op 27 september van dit jaar het Cultuurconvenant ondertekenden. Medeondertekenaars waren Nederland, Bonaire en Sint Eustatius. Als onderdeel van het Cultuurconvenant voeren de Caribische eilanden elk een cultuuragenda uit. De onderwerpen zijn talrijk met onder meer internationale en intereilandelijke samenwerking, cultuureducatie en taalontwikkeling, algemeen cultureel erfgoed en herdenking van het koloniale verleden/slavernij. Saba zit momenteel in de afrondende fase van zijn Cultuurbeleidsplan. ,,Dit algemene, alomvattende plan, dat is opgesteld met de inbreng van de commissie cultuurbeleid en anderen, zal het kader bepalen, prioriteiten stellen en urgenties stellen en wie waarvoor verantwoordelijk is in zaken die verband houden met cultuur op Saba”, aldus de overheid. Het Cultuurconvenant biedt volgens hen manieren om financiering te krijgen voor culturele projecten.
De OCW-cultuurdelegatie zei zeer verheugd te zijn over het initiatief van het eilandgebied om een langetermijnvisie voor cultuur op te stellen. ,,Dit zal zeker helpen met de cultuuragenda”, aldus de delegatie die ook positief was over het feit dat het OLS alle belanghebbenden bij het opstellen van de visie heeft betrokken. De leden constateerden naar eigen zeggen dat mensen echt trots zijn om Sabaan te zijn. ,,Mensen praatten veel met ons over de geschiedenis en het erfgoed van het eiland, ze deelden oude verhalen en dat doen ze met liefde. Je voelt de kracht van klein en geïsoleerd zijn, om het verleden te bewaren en te eren.”


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

Geen tags gevonden.