Al het nieuws

Van onze correspondent
The Bottom - De overheid van Saba organiseert van maandag 24 tot en met vrijdag 28 oktober een budgetcursus voor haar inwoners die zal worden verzorgd door het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud) uit Nederland.

BESnibudDe overheid wil hiermee de mensen die het financieel moeilijk hebben ondersteunen en motiveren om grip te krijgen en te houden op hun geld, om (meer) armoede en schulden te voorkomen.
Veel mensen vinden het lastig om te budgetteren in deze financieel moeilijke tijden waarin alle prijzen zijn gestegen. Ze hebben volgens de overheid moeite met het vinden van een balans tussen de frustraties van het leven van salaris naar salaris en vooruit plannen. Tijdens de cursus leren deelnemers ‘overleven’ in de huidige dringende financiële situatie met hoge prijzen, keuzes te maken op basis van de eigen specifieke financiële realiteit, dagelijks omgaan met geld en vooruit te plannen. De training is bedoeld voor mensen die het moeilijk vinden om financieel het hoofd boven water te houden met de hoge kosten van levensonderhoud, de toenemende inflatie, moeilijke persoonlijke omstandigheden, groepsdruk en situaties van schaamte en stress.
De Nibud-trainer probeert deelnemers inzichten en aanknopingspunten te bieden om inkomsten en uitgaven in balans te houden door casusvoorbeelden te gebruiken die niet direct toepasbaar zijn op hun persoonlijke situatie, maar wel grote overeenkomsten vertonen. De cursus is interactief met voorbeelden op maat van de Sabaanse manier van leven. Het programma zal bestaan uit zeven trainingen van een halve dag van elk vier uur, met een maximum van twintig deelnemers per sessie. Geïnteresseerden kunnen ervoor kiezen om ’s morgens of ’s middags deel te nemen.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).