Al het nieuws

Van onze correspondent
The Bottom - De overheid van Saba organiseert van maandag 24 tot en met vrijdag 28 oktober een budgetcursus voor haar inwoners die zal worden verzorgd door het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud) uit Nederland.

BESnibudDe overheid wil hiermee de mensen die het financieel moeilijk hebben ondersteunen en motiveren om grip te krijgen en te houden op hun geld, om (meer) armoede en schulden te voorkomen.
Veel mensen vinden het lastig om te budgetteren in deze financieel moeilijke tijden waarin alle prijzen zijn gestegen. Ze hebben volgens de overheid moeite met het vinden van een balans tussen de frustraties van het leven van salaris naar salaris en vooruit plannen. Tijdens de cursus leren deelnemers ‘overleven’ in de huidige dringende financiële situatie met hoge prijzen, keuzes te maken op basis van de eigen specifieke financiële realiteit, dagelijks omgaan met geld en vooruit te plannen. De training is bedoeld voor mensen die het moeilijk vinden om financieel het hoofd boven water te houden met de hoge kosten van levensonderhoud, de toenemende inflatie, moeilijke persoonlijke omstandigheden, groepsdruk en situaties van schaamte en stress.
De Nibud-trainer probeert deelnemers inzichten en aanknopingspunten te bieden om inkomsten en uitgaven in balans te houden door casusvoorbeelden te gebruiken die niet direct toepasbaar zijn op hun persoonlijke situatie, maar wel grote overeenkomsten vertonen. De cursus is interactief met voorbeelden op maat van de Sabaanse manier van leven. Het programma zal bestaan uit zeven trainingen van een halve dag van elk vier uur, met een maximum van twintig deelnemers per sessie. Geïnteresseerden kunnen ervoor kiezen om ’s morgens of ’s middags deel te nemen.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

Geen tags gevonden.