Al het nieuws

Van onze correspondent
The Bottom/Alkmaar - Een vierkoppige delegatie van het Openbaar Lichaam Saba heeft maandag 21 maart een bezoek gebracht aan de gemeente Alkmaar. Saba en de Noord-Hollandse gemeente hebben al een goede werkrelatie en dit bezoek was bedoeld om deze band verder te versterken.

SabaAlkmaarAandachtspunten tijdens het eendaagse bezoek waren organisatieontwikkeling en meerdere projecten in uitvoering, maar er was ook tijd voor een kennismakingsgesprek met de Alkmaarse burgemeester Anja Schouten. Het bezoek werd gehost door de secretaris van de gemeente Alkmaar, Wim van Twuijver, die in 2014/2015 een jaar op Saba heeft gewerkt als interim-eilandsecretaris tot de benoeming van de huidige eilandsecretaris Tim Muller. Alkmaar en Saba hebben sinds 2016 een werkrelatie die begon nadat Van Twuijver op het eiland had gewerkt. Beide overheden zeggen hun netwerk, ervaring en knowhow te willen inzetten om elkaar verder te versterken, van elkaar te leren en mensen te verbinden
De Saba-delegatie, bestaande uit gedeputeerde Bruce Zagers, eilandsecretaris Muller, hoofd Financiën Maureen Hassell en senior beleidsadviseur Nicole Johnson, werd op het stadhuis ontvangen door Van Twuijver en unitmanager Human Resources van de gemeente Alkmaar, Sonja Moolenaar. Moolenaar gaf een presentatie over de organisatieontwikkeling van de gemeente, burgemeester Schouten sprak vervolgens over de rijke geschiedenis van Alkmaar als een van de oudste steden van Nederland en toonde grote interesse in Saba, zijn geschiedenis, cultuur, mensen en het leven op een klein eiland. Naast het geven van algemene informatie over Saba, vertelde Zagers over de uitdagingen waarmee de overheid wordt geconfronteerd, zoals de hoge kosten van levensonderhoud/zakendoen, de beperkte connectiviteit en de financiële problemen van de overheid.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

Geen tags gevonden.