Al het nieuws

Van onze correspondent
The Bottom/Oranjestad - Met de inaugurele vaart naar Saba en Sint Eustatius op zondag 28 november wordt de start gevierd van de veerdienst tussen de Bovenwindse Eilanden, zo maken de openbare lichamen Saba en Sint Eustatius bekend.

veerdienstDe Makana, zoals de veerboot heet, vaart vanaf 1 december met passagiers.
De veerdienst tussen St. Maarten, St. Eustatius en Saba wordt uitgevoerd door de rederij Blues and Blues Ltd uit Anguilla met een high-speed catamaran van 72 voet met 150 zitplaatsen. De inhuldiging en de presentatie van de Makana-veerboot aan de gemeenten Saba en St. Eustatius vindt plaats op zondag 28 november waarbij op beide eilanden in de haven een inhuldigingsevenement plaatsvindt. De veerdienst gaat op 1 december van start met een aangepast schema tijdens de eerste dagen vanwege de Sabadag-festiviteiten. Op 3 december, Sabadag, hebben mensen van Sint Eustatius de mogelijkheid om een dagje naar Saba te komen en vanaf zondag 5 december gaat het reguliere rooster in.
Informatie over de veerdienst, inclusief de dienstregeling en tarieven zijn te vinden op de website en boekingen voor Saba en St. Eustatius naar St. Maarten kunnen momenteel gemaakt worden via de Makana agents. In december wordt het online boekingsplatform gelanceerd. De veerdienst naar St. Kitts wordt toegevoegd zodra de Covid-19-beperkingen deze connectiviteit mogelijk maken. Tot die tijd zal er extra gevaren worden naar St. Maarten. De nieuwe veerdienst wordt uitgevoerd onder een publiek-private maritieme connectiviteitsovereenkomst. Het geld komt van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (IenW) in Nederland, dat de eerste twee jaar een subsidie van twee miljoen euro heeft toegekend om een duurzame PSO-overeenkomst te realiseren.
www.makanaferryservice.com