Al het nieuws

Lang gekoesterde wens om drinkwater in flessen te produceren nu realiteit

Van onze correspondent
The Bottom - Dinsdag 2 november is de waterbottelarij Saba Splash officieel geopend. In de nieuwe fabriek zullen waterflessen worden gevuld met behulp van een ultramodern systeem dat gezond, veilig en betaalbaar drinkwater produceert, dat voorziet in een basisbehoefte van de bevolking van Saba.

beswaterDe waterbottelarij is gebouwd met financiering van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (IenW).
De opening van de Saba Splash-bottelarij is volgens verantwoordelijk gedeputeerde Bruce Zagers een belangrijke mijlpaal. ,,Dit brengt ons niet alleen een stap dichter bij het afronden van de eerste mogelijkheden om de waterkwaliteit en -kwantiteit voor Saba te verbeteren, maar het creëert ook een kans voor de overheid om kwalitatief goed drinkwater te leveren dat lokaal wordt geproduceerd tegen een betaalbare prijs. Tegelijkertijd draagt de fabriek bij aan de ambitie van Saba om zelfredzamer en duurzamer te worden”, aldus Zagers.
In de waterbottelarij kunnen per uur 160 flessen van 5 gallon (22,7 liter) en 180 flessen van 3 gallon (3,5 liter) worden gevuld. Maar voordat het daadwerkelijke bottelen plaatsvindt in een volautomatische en volledig hygiënische machine, doorloopt het drinkwater een uitgebreid proces om ervoor te zorgen dat het veilig, gezond en smaakvol is. Hiertoe worden onder meer magnesium en calcium toegevoegd. Deze stoffen zijn volgens de manager van de fabriek, Oscar van der Kaap, goed voor de gezondheid van mensen en komen over het algemeen niet voor in andere flessen water. Aan het einde van het traject wordt het water opgeslagen in een grote tank waaruit een monster wordt genomen dat naar een laboratorium op Sint Maarten wordt gestuurd. Zodra het lab groen licht heeft gegeven, gaat de waterpartij naar de machine waar het in de flessen wordt gedaan.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.