Al het nieuws

Van onze correspondent
The Bottom - Het openbaar lichaam Saba (OLS) krijgt geld van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) voor de modernisering van een aantal sportfaciliteiten, waaronder de aanleg van een nieuw veld voor het Johan Cruyff Court, het plaatsen van fitnessapparatuur langs Well’s Bay Road en het upgraden van speelplaatsen.

SabasportDe financiering wordt beschikbaar gesteld als een bijzondere tegemoetkoming vanuit de coronasteunpakketten. Tijdens de pandemie heeft de Nederlandse regering geld beschikbaar gesteld voor de Caribisch Nederlandse eilanden om extra ondersteuning te bieden aan jongeren, sociaal en mentaal welzijn en levensstijl en sport. Het ministerie van VWS en het OLS maakten samen een plan voor concrete activiteiten om de bevolking van Saba te ondersteunen.
Het geld komt specifiek beschikbaar voor sport- en speelvoorzieningen, de plaatsing van een ‘beweegbank’ aan Well’s Bay Road waar mensen verschillende soorten oefeningen kunnen doen en de vervanging van het veld van het Johan Cruyff Court in The Bottom. Dit laatste gebeurt in samenwerking met de Johan Cruyff Foundation die het kunstgrastapijt financiert.
Gedeputeerde van Gezondheidszorg, Jeugdzaken, Cultuur en Sport, Rolando Wilson, zegt opgetogen te zijn. ,,Het is alweer een flink aantal jaren geleden dat het Johan Cruyff Court in gebruik is genomen. Het veld wordt gebruikt voor allerlei sportevenementen en door de slijtage moet het vernieuwd worden. Ik ben erg blij en dankbaar dat dit is goedgekeurd door het ministerie van VWS en de Johan Cruyff Foundation”, aldus Wilson.
De gedeputeerde legde uit dat de oefenbank een zeer welkome aanvulling is in het Well’s Bay-gebied, dat een populaire route is geworden voor Sabanen die dagelijks willen wandelen of hardlopen. Met de oefenbank op zijn plaats kunnen mensen extra oefeningen doen om hun lichaam verder te versterken. De verschillende speeltuinen in de dorpen, gebouwd na de orkanen van 2017 met Nederlandse financiering, worden intensief gebruikt door de kinderen van het eiland, vaak in het gezelschap van een ouder of familielid. Wilson was verheugd aan te kondigen dat er op verschillende van deze speelplaatsen verdere upgrades gaan plaatsvinden.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).