Al het nieuws

105 Stemmen voor Lysanne Charles van Bij1

Van onze correspondent
The Bottom - De oproep van gedeputeerde Bruce Zagers om op Raymond Knops, vijfde op de lijst van het CDA, te stemmen is niet voor niets geweest.

besknopsVan de in totaal 446 geldige stemmen uitgebracht, gaan er 192 naar het CDA dat daarmee als overwinnaar uit de bus komt. Van die 192 stemmen gaan er maar liefst 180 naar Knops die als staatssecretaris van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) de laatste 4 jaar nauw betrokken is geweest bij de eilanden van Caribisch Nederland. De enige kandidaat van Saba bij deze verkiezingen, Lysanne Charles van Bij1, verzamelt 105 stemmen.
De verkiezingen zijn volgens de overheid goed verlopen. ,,Ik ben tevreden met de hoge opkomst”, aldus gezaghebber Jonathan Johnson. Dit keer is de opkomst 49,6 procent en dat is hoger dan in 2017, toen 383 geldige stemmen werden uitgebracht, wat neerkomt op 43,3 procent.

De nieuwe partij van Sylvana Simons, Bij1, komt als nummer 2 uit de bus met in totaal 113 stemmen en de nummer 3 is D66 met 42 stemmen. Bij de Tweede Kamerverkiezingen van 2017 kreeg D66 nog de meeste stemmen op Saba.
De VVD eindigt deze verkiezingen als nummer 4 met 28 stemmen. Tamara van Ark, nummer 2 op de VVD-lijst, krijgt 15 stemmen meer dan fractievoorzitter en nummer 1, premier Mark Rutte. GroenLinks heeft 19 stemmen, de PVV 12, Forum voor Democratie 9, Partij voor Dieren 8, de PvdA 7, Socialistische Partij 5, ChristenUnie 4, Volt 3, U-Buntu Connected Front 2 en JA21 en Denk moeten het allebei doen met 1 stem doen.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.