Al het nieuws

Van onze correspondent
The Bottom - Bedrijven in de horeca- en toerismesector krijgen voor de periode april tot en met december 2020 extra ondersteuning van het Openbaar Lichaam Saba (OLS). De ondernemers hoeven de verschillende leges die normaal verschuldigd zijn aan de overheid niet te betalen.

sabaHet Bestuurscollege heeft onlangs besloten af te zien van een aantal lokale leges voor bedrijven in deze twee sectoren in een poging om aanvullende noodmaatregelen te bieden aan bedrijven die financieel zijn getroffen door de Covid-19-pandemie. Op de lijst voor deze vrijstellingsmaatregel staan autoverhuurbedrijven, taxichauffeurs, restaurants en bars, hotels, cadeau- en kledingwinkels, bouwmarkten, vissers, reisdiensten, duikwinkels en veerdiensten.

De ondernemers zijn eerder deze week geïnformeerd over het besluit om hen vrij te stellen van het betalen van de geldende leges. De vrijstelling gaat niet over uitstaande schulden aan OLS of de betaling van toekomstige heffingen.
Het besluit van het Bestuurscollege is een vervolg op de aanvullende noodmaatregelen die vorig jaar zijn genomen om lokale ondernemers te helpen tijdens de pandemie. Deze maatregelen omvatten een eenmalige vergoeding voor gederfde inkomsten en het afzien van bepaalde lokale belastingen.

Wilt u meer informatie? Neem een online abonnement op de krant.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.