Al het nieuws

Van onze correspondent

The Bottom - Het openbaar lichaam Saba (OLS) verwacht dat het eiland vanaf 1 mei de heropeningsfase kan starten. Alles staat of valt volgens het Bestuurscollege (BC) met de datum waarop het vaccin geleverd wordt.

sabaHet OLS vraagt de lokale horeca om hun medewerkers aan te moedigen deze week de twee bijeenkomsten bij te wonen.
In de afgelopen weken hebben Stichting Saba Health Care en de Directie Volksgezondheid zich voorbereid op de komst van het Covid-19-vaccin. Afgelopen week bezochten vertegenwoordigers van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) het eiland om de vaccinatieplannen van Saba te beoordelen en te adviseren over de vervolgstappen. De beoordeling is goed verlopen en met een paar kleine aanpassingen verwacht het BC binnenkort groen licht voor zijn plan.
De vriezer waarin het vaccin zal worden opgeslagen, is op het eiland aangekomen. Er gaan geruchten dat het vaccin tegelijk met deze vriezer is aangekomen, maar dat is volgens het BC niet het geval. De bedoeling is dat Saba het Moderna-vaccin krijgt, maar helemaal zeker is dat niet. Moderna is de betere optie vanwege de mogelijkheid het vaccin op het eiland op te slaan. Eind januari wordt de definitieve keuze bekendgemaakt en ook hoeveel vaccins er komen en wanneer de eerste levering aankomt. Pas dan kan worden aangegeven wanneer de fase van heropening zal plaatsvinden. Het doel is 1 mei.

Er is een informatiecampagne gestart om de gemeenschap te helpen het vaccin en de voordelen ervan beter te begrijpen. De horeca is hierbij om steun gevraagd en gevraagd om medewerkers, collega’s, vrienden en familie aan te moedigen donderdag de gemeentehuisbijeenkomsten bij te wonen. Er is ook een vaccinatiehotline voor personen die privé vragen willen stellen: 4165373.

Wilt u meer informatie? Neem een online abonnement op de krant.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.