Al het nieuws

Van onze correspondent

The Bottom - Stichting Pensioenfonds Caribisch Nederland (PCN) heeft de aankoop van Scout’s Place op Saba afgerond. Met deze aankoop realiseert het fonds zijn tweede investering op Saba binnen enkele maanden. De acquisitie omvat het hotel inclusief bar/restaurant, alsmede een naastgelegen perceel in Windward Side.

sabascoutsplaceScout’s Place is volgens PCN een uniek etablissement op Saba, met een lange en rijke geschiedenis en het is bekend én geliefd bij zowel de lokale bevolking als toeristen. Harald Linkels, bestuursvoorzitter van PCN, is erg enthousiast over de aankoop: ,,PCN heeft eerder uitgesproken om meer te willen beleggen op de drie BES-eilanden. Deze tweede aankoop op Saba past uitstekend in dit lokale beleggingsbeleid van het fonds.” Naast een beoogd positief rendement voor het fonds, is het voor PCN van groot belang dat met de aankoop en geplande renovatie, een economische en maatschappelijke bijdrage aan de gemeenschap van Saba wordt geleverd.

De investeringen vinden plaats via de speciaal daarvoor in het leven geroepen Participatiemaatschappij Caribisch Nederland (PMCN), een 100 procent dochter van PCN. Walter Blijleven, directeur van PMCN, heeft de voorbereidingen verricht en de onderhandelingen gevoerd. ,,Door ongelukkige omstandigheden heeft Scout’s Place de laatste jaren wat van haar aantrekkingskracht verloren. Onze inzet is erop gericht het niet alleen in oude glorie te herstellen door te renoveren en te moderniseren, maar op termijn zelfs uit te breiden. Dit zal een belangrijke impact hebben op de economie van Saba. Naast het veiligstellen van de werkgelegenheid voor nu en de toekomst, verwachten wij dat Scout’s Place er opnieuw in zal slagen om toeristen naar Saba te trekken.”

Nu de aankoop een feit is, zal PMCN op korte termijn het renovatieplan ter hand nemen, waarbij gestreefd wordt naar optimale betrokkenheid van lokale partijen. Voor de toekomstige exploitatie worden gesprekken gevoerd met verschillende partijen. ,,Het afronden van deze aankoop, midden in het coronatijdperk, geeft aan dat PCN vastberaden is een essentiële bijdrage te leveren aan de toekomst van Bonaire, Sint Eustatius en Saba en laat ons vertrouwen in de toekomst van deze drie prachtige eilanden zien”, aldus Linkels.

Wilt u meer informatie? Neem een online abonnement op de krant.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).