Al het nieuws

Van een onzer verslaggeefsters

The Bottom - Ondanks de uitdagende situatie die de huidige coronapandemie veroorzaakt, leidt deze crisis soms tot goede dingen, waaronder een hogere lokale productie van groenten en fruit op Saba.

sabaDe productie bij Hell’s Gate Farm (de boerderij), eigendom van de overheid, is de afgelopen weken flink gegroeid met de hulp van enkele vaste werknemers en een aantal vrijwilligers. Groenten en fruit zoals pompoenen, komkommers, maïs, paprika’s, zoete aardappelen, rode aardappelen, papaja’s en bananen worden lokaal verbouwd en gedistribueerd. In The Garden in The Level - een project van de Saba Reach Foundation - worden de sneller groeiende gewassen geproduceerd, zoals tomaten, sla, lente-ui, paprika, hete peper, paksoi, broccoli, radijs, boerenkool, snijbiet, kool, watermeloen, meloen eneen breed scala aan kruiden en specerijen.

Een deel van de producten van zowel de boerderij als de tuin gaat naar gezinnen in nood, terwijl de rest wordt verkocht bij de verschillende supermarkten en bij mensen thuis wordt afgeleverd. Het eten van lokaal geteelde groenten en fruit is niet alleen goedkoper dan geïmporteerde producten, het is ook gezonder. ,,Onze producten zijn dagvers en ze zijn niet per boot vanuit het buitenland vervoerd. Ook produceren we biologisch”, aldus tuinmanager Sam Frederick.

De extra lokale producten zijn nodig, vooral nu er minder groenten en fruit naar het eiland komen als gevolg van de coronacrisis en de bijbehorende maatregelen.

 

 

Wilt u meer informatie? Neem een online abonnement op de krant.


maatregelen corona

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).