Al het nieuws

Van een onzer verslaggevers
The Bottom - Het intereilandelijk sporttoernooi voor middelbare scholen wordt eind mei op Saba gehouden. Het is een vierdaags evenement, georganiseerd door de Saba Comprehensive School (SCS), het Openbaar Lichaam Saba (OLS) en de Saba United Sports Federation (SUSF).

sabasportDe teams van Saba en omliggende eilanden zullen uitkomen in de disciplines voetbal, volleybal, basketbal, atletiek, openwaterzwemmen en hardlopen. Er worden tweehonderd deelnemers en coaches verwacht uit Sint Maarten, Sint Eustatius en Anguilla. Mogelijk komen er nog meer deelnemers bij uit Saint Martin, St. Barth en St. Kitts en Nevis.
Op 30 mei is de opening op het Johan Cruyff-veld, waarna er twee voetbalwedstrijden voor jongens en meisjes volgen. De volgende dag beginnen de andere teamsporten en wordt er een estafetteloop gehouden. Zwemmen staat voor zaterdag 1 juni op het programma bij Fort Bay haven en atletiek.
De voetbalfinales worden op zondag gespeeld, waarna de sluitingsceremonie volgt. De deelnemers van de andere eilanden zullen diezelfde middag terug naar huis gaan.
Gedeputeerde Rolando Wilson vindt het belangrijk dat zo veel mogelijk Sabanen naar de sportvelden komen om de deelnemers aan te moedigen. ,,We zijn allemaal onderdeel van de Caribische gemeenschap, broeders en zusters. Ik wil graag verbindingen aangaan met de andere eilanden, zeker met de Nederlands Caribische eilanden om samen de economische, sociale en culturele ontwikkeling te stimuleren en sport te promoten.”
Het toernooi is een initiatief van de SCS, omdat de leerlingen weinig aan sportcompetities kunnen meedoen. Met dit toernooi ontstaat de gelegenheid om niet alleen in competitieverband te sporten, maar ook contacten te leggen met jongeren van andere eilanden. Saba hoopt er een gezonde leefstijl mee te stimuleren en er ook toeristisch van te profiteren.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.