Al het nieuws

 Van een onzer verslaggevers

The Bottom - De verkiezingen van woensdag op Saba zijn uitgelopen op een eclatante overwinning voor bestuurspartij WIPM.

wipm De komende vier jaar zit er geen oppositie in de Eilandsraad, de WIPM kreeg alle vijf zetels doordat de huidige oppositiepartij SLP de kiesdrempel niet haalde. Ook de eenmanslijst van Dave Levenstone bleef met lege handen achter.Met 779 van de 984 uitgebrachte geldige stemmen heeft de partij van lijsttrekker Rolando Wilson een ruime absolute meerderheid gehaald. De SLP kreeg 125 stemmen en Levenstone 80. Zij betaalden daarmee de prijs voor de zelfstandige koers van Levenstone, want samen hadden ze de kiesdrempel ruim gehaald.WIPM wordt beloond voor de goede gang van zaken op Saba. Het is het enige eilanden van Caribisch Nederland dat zijn financiën op orde heeft en krijgt daardoor ook meer steun uit Nederland, zowel financieel als op bestuurlijk vlak. Gedeputeerde Bruce Zagers, nummer twee op de lijst van WIPM, kreeg de meeste stemmen (272), gevolgd door Wilson met 153 stemmen. De andere zetels gaan naar Carl Buncamper, Eviton Heyliger en Vito Charles.SLP-leider Monique Wilson wist haar resultaat van 2015 bij lange na niet te evenaren. Ze kreeg maar 59 stemmen. Maar ook de bekende nummer twee Ishmael Levenston scoorde maar 40 stemmen.Voor de SLP is de zetel in het Kiescollege voor de Eerste Kamer een schrale troostprijs. Daar kreeg de partij 110 stemmen. WIPM krijgt daarin vier zetels voor de 547 behaalde stemmen. Levenstone deed aan deze verkiezing niet mee.Rolando Wilson en Bruce Zagers bedankten de kiezers voor de enorme overwinning. ,,Wat een dag! Een ‘clean sweep’”, zei Zagers. Heyliger noemde het een historisch moment.De opkomst op Saba was zoals gebruikelijk hoog met ruim 90 procent, voor het Kiescollege iets lager. De nieuwe Eilandsraad zal volgende week donderdag worden geïnstalleerd. Dan zal ook bekend worden gemaakt wie de twee gedeputeerden zullen zijn de komende vier jaar.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.