Al het nieuws

De lijsttrekkers van de twee partijen van Saba - de Windward Islands People’s Movement (WIPM) en Saba Labor Party (SLP) - zijn gisterochtend meteen na de opening van de stembureaus gaan stemmen.

sabastembusMonique Wilson, lijstrekker van SLP, was de eerste, direct gevolgd door Rolando Wilson, lijsttrekker van WIPM. Beiden stemden in The Bottom. Saba heeft 1.078 stemgerechtigden voor de Eilandsraad en 905 voor het Kiescollege. Er zijn dit jaar 20 meer stemgerechtigden voor de Eilandsraad in vergelijking met de vorige verkiezingen in 2015. Om 12.30 uur was meer dan een derde van de stemmen binnen: 399 voor de Eilandsraad en 267 voor het Kiescollege. Om 16.30 uur stond de teller op 640 stemmen voor de Eilandsraad en 425 voor het Kiescollege. Bij het ter perse gaan van deze krant was de uitslag nog niet bekend.

Foto Suzanne Koelega


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.