Al het nieuws

Van een onzer verslaggevers
The Bottom - Het Openbaar Lichaam Saba (OLS) zet zich in om het gebruik van plastic wegwerpflesjes in te dammen.

sabategenplasticZoals al eerder bekendgemaakt wordt een waterbottelaar gebouwd voor het vullen van grote herbruikbare watercontainers. Daarnaast worden herbruikbare Dopperflessen ingevoerd, zodat er geen kleine wegwerpflesjes meer gebruikt hoeven te worden.
De grote containers met tappunt kunnen worden gebruikt om de Dopperflessen bij te vullen. Dit zijn flessen van hard plastic, die gaan lang meegaan en gemakkelijk schoon te maken zijn. Het OLS hoopt zo 20.000 tot 30.000 minder plastic flesjes per jaar te hoeven invoeren. Dat betekent minder kosten voor recycling en is goed voor het milieu. De aftappunten zullen in overheidsgebouwen worden geplaatst en alle 200 ambtenaren krijgen een Dopperfles.
Naast de al genoemde voordelen zal ook de kwaliteit van het water beter worden. En door de bouw van een waterfabriek en de aanleg van een waterleiding is ook de prijs van water omlaaggegaan. De Dopperflessen worden aangeschaft in samenwerking met het Wereldnatuurfonds (WNF) Nederland. Projectleider Arjan de Groene van WNF overhandigde de eerste flessen maandag aan gedeputeerde Bruce Zagers en staatssecretaris Raymond Knops van Koninkrijksrelaties.
Het initiatief past in het beleid van Saba om een groen en duurzaam eiland te zijn. Ecotoerisme is een speerpunt, net als het beperken van de hoeveelheid afval en zo veel mogelijk zelfvoorzienend zijn.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.