Al het nieuws

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Het e-book ‘Wild Statia’ van Hannah Madden en Mark Yokoyama met opvallende natuurfoto’s die door de auteurs zijn genomen, is nu gratis verkrijgbaar. Het boek telt 55 pagina’s en is in 15 hoofdstukken ingedeeld. Het biedt een uniek overzicht van de natuur op Sint Eustatius, van tropische vogels en nachtinsecten tot hagedissen. Lezers krijgen een goed beeld van de habitat van de dieren en de inspanningen die er worden gedaan om de natuur te behouden.
Deze week zijn Madden en Yokoyama op het eiland om onderzoek te doen voor hun volgende boek, een natuurgids van het eiland. Het boek moet in 2016 af zijn. De uitgave van het boek is mogelijk gemaakt door de St. Eustatius Tourism Development Foundation en fondsen van NuStar Terminals nv.
Afgezien van de documentatie over de dieren, willen de auteurs ook heel graag leren van wat de lokale bewoners over de natuur te vertellen hebben. ,,Wij houden ervan om een link te leggen tussen de natuur en de menselijke cultuur, wij houden van de namen die er aan de deren worden gegeven, de verhalen die er over hen worden verteld, en de manier waarop mensen de natuur hebben beïnvloed. Wij willen graag alle verhalen horen die er over de vrije natuur van Statia zijn”, aldus de schrijvers in een toelichting.
De informatie kan per e-mail worden gestuurd naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Het e-book is gratis te downloaden via onderstaande websites.
www.lesfruitsdemer.com  
www.statiawildlife.com  


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).