Van een onzer verslaggeefsters
Willemstad - De leiders van de dertien politieke partijen die volgende week vrijdag, 30 september aan de Statenverkiezingen deelnemen, kregen gisteren tijdens het laatste politieke debat voor de verkiezingen, nog één keer de kans om hun standpunt over te brengen aan de Curaçaose gemeenschap.

debat
Net als de twee andere politieke debatten die hieraan vooraf zijn gegaan, schitterde Amparo dos Santos (Kòrsou di nos Tur) wederom door zijn afwezigheid. De overige twaalf leiders maakten gretig gebruik van de gelegenheid om hun visie kenbaar te maken over verschillende onderwerpen, waaronder onderwijs en justitie.
Tijdens het debat dat door Curaçao International Financial Services Association (Cifa) werd georganiseerd en de naam ‘Debate 2016’ had, kregen de deelnemers steeds één minuut de tijd om hun standpunt over het onderwerp dat op dat moment aan bod was, over te brengen. Het eerste onderwerp dat werd behandeld, was criminaliteit en justitie. Hierbij viel vooral Alex Rosaria (PAIS) op, die meldde dat politici het goede voorbeeld moeten geven. ,,We kunnen als politici geen criminele handelingen verrichten. Waar haal je anders de morele autoriteit vandaan om over criminaliteit en de bestrijding daarvan te spreken?”


Laatste nieuws