Van een onzer verslaggevers
Willemstad - ,,We voelen jullie pijn”, dat was de boodschap van de politiek aan bijna tweehonderd studenten van de Universiteit van Curaçao (UoC), tijdens het verkiezingsdebat op de universiteit gistermiddag.
Meer geld naar het universitair- en hoger beroepsonderwijs, honderd beurzen voor armlastige studenten, meer postdoctorale opleidingen en leerstoelen en kwijtschelding van de studieschuld; dit waren enkele van de voorstellen die de veertien politici het jonge publiek tijdens het debat voorschotelden.
Negen politieke partijen die aan de verkiezingen van 30 september deelnemen, hadden gisteren een of twee vertegenwoordigers naar het debat gestuurd. Deze lieten zich van hun beste kant zien als voorvechters van het hoger onderwijs, zoals ze zich als kampioen van het toerisme en van de economie presenteerden, tijdens de vorige twee debatten over die onderwerpen vorige week en drie weken geleden.
Veelal zeiden alle debaters de pijn van de studenten te voelen, veroorzaakt door het hoge collegegeld, de slechte verbinding van het openbaar vervoer naar de UoC en de veelal gebrekkige faciliteiten aan de universiteit. Het oogstte weinig applaus en lauwe reacties vanuit het publiek.
Op herhaaldelijke vragen van de studenten met welke zware begrotingsmaatregelen de aanstaande bestuurders van Curaçao hun beloften wensen waar te maken, kwam veelal geen concreet antwoord. Want het is verkiezingstijd. En zoals Geraldine Gaari van PAIS tussen neus en lippen door opmerkte: ,,Wij allen zijn verkopers.”


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

Geen tags gevonden.