Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De grote afwezige tijdens de afgelopen twee politieke debatten was Kòrsou di Nos Tur van zakenman Amparo dos Santos.

amparoDe reden dat hij er niet bij was, is dat hij niet in debat wilde met oud-premier Ivar Asjes (Pro Kòrsou) en oud-minister van Economische Ontwikkeling (MEO), Stanley Palm (PAIS).
Dit stelt de nummer twee van Kòrsou di Nos Tur, Norberto Ribeiro, op vragen van deze krant. Bij het debat van de Nederlands-Caribische Economenclub op de Universiteit van Curaçao (UoC) op 27 augustus zou Dos Santos naast de oud-premier zijn gezeteld, vanwege de alfabetische volgorde en hier was de zakenman principieel op tegen.
Volgens Ribeiro heeft Dos Santos twee restaurants gefinancierd voor de vrouw van de ex-premier en haar familie: Taco Time in Santa Rosa en in Saliña, die in korte tijd beide failliet zijn gegaan. ,,Hoe kan Amparo debatteren met iemand die de beste zaken en ideeën in ‘no time’ naar de filistijnen heeft geholpen?”, aldus Ribeiro.
Ook voor oud-Economieminister Palm van PAIS heeft Ribeiro geen goed woord over. ,,Wij van Kòrsou di Nos Tur hebben principieel niets tegen debatten, maar we hoeven niet te praten met meneer Palm, die een regelrechte ramp was voor het land. Hij reisde de hele wereld rond, maar had geen tijd voor Curaçao. Ambtenaren van het ministerie moesten met hun documenten naar Hato, zodat de minister ze in transito kon ondertekenen.”
Op de vraag waarom de partij niet aanwezig was bij het toerismedebat op het Santa Barbara Resort afgelopen donderdag, moest Ribeiro het antwoord schuldig blijven. Vandaag heeft hij een afspraak met zijn nummer één van de partij. Hij beloofde dat hij of Amparo er de komende debatten wel bij zou zijn, zoals het debat van de Raad van Kerken, wat inmiddels geannuleerd is vanwege tijdgebrek, of het komende debat van de Curaçao International Financial Association (Cifa), op 20 september.
Tot die tijd zegt Ribeiro dat de strategie van de partij is om de wijken in te gaan en direct met de stemmers te praten. Ook zal de partij volgens hem binnenkort meer reclame op televisie gaan maken.


Laatste nieuws