Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Frente Obrero i Liberashon 30 di Mei (FOL) is blij dat de politieke partij Kòrsou di Nos Tur ervan afziet om de kleur oranje voor die partij bij de komende verkiezingen te gebruiken.
Dat heeft Anthony Godett van de FOL tegenover deze krant verklaard. Woordvoerder Sheryl Losiabaar van het Hoofdstembureau bevestigde tegenover deze krant dat Kòrsou di Nos Tur nu met de kleur zilver aan de Statenverkiezingen meedoet.
,,De kleur oranje staat voor de FOL symbool voor de strijd en de geschiedenis en de strijd van de arbeiders. Wij hebben de kleur sinds de oprichting van de partij”, aldus Godett. Afgelopen maandag werden bij het Hoofdstembureau de kleuren en de nummers bepaald van de politieke partijen die aan de verkiezingen van 30 september meedoen. Kòrsou di nos tur koos toen voor oranje.
,,Amparo dos Santos belde daarna met ons en zei dat hij niet wist dat oranje de kleur van onze partij is. Wij zijn hem heel erg dankbaar dat wij door hem onze oranje kleur weer terug hebben. Maria Nita, kind van een van de oprichters van de FOL was eerst lid van onze partij, zij staat nu op de negende plaats van de verkiezingslijst van de partij van Dos Santos. Zij en kandidaat Menki Rojer die op de derde plaats staat, wilden de oranje kleur van onze partij hebben”, zo zegt Godett.
De FOL heeft samen met de politieke partijen die volgende week een kort geding tegen het Hoofdstembureau aanspannen, een brief naar voorzitter Randolph ‘Pacheco’ Rómer van het Hoofdstembureau gestuurd. Daarin vragen zij aan de voorzitter om rekening te houden met het feit dat er een rechtszaak tegen het stembureau loopt.


Laatste nieuws