Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Het Hoofdstembureau heeft gisteren de nummering en kleuren van de politieke partijen bij de komende verkiezingen bekendgemaakt.

kleuren
Tijdens een bijeenkomst op Kranshi gisterochtend gaven de leden van het electorale bureau de politieke partijen de mogelijkheid om aan te geven hoe ze op het stembiljet wensen te verschijnen. Ook konden de partijen aangeven met welke kleur ze op het stempapiertje willen komen te staan. Deze verschillen niet van de kleuren die de partijen nu al gebruiken tijdens hun verkiezingscampagne. Uitzondering is de partij Kòrsou di Nos tur van zakenman Amparo dos Santos, die de kleur oranje kreeg toegewezen. Voorheen was het de partij FOL die oranje tooide, maar deze partij kwam dit jaar wederom niet door de voorverkiezingen.
Middels een loterij werd gisteren bepaald welke plek iedere partij op het stembiljet zal bezetten. De voorzitter van het Hoofdstembureau, Raymond ‘Pacheco’ Römer maakte dit vervolgens bekend.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.