Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Rignald Lak, politiek leider van de partij die niet heeft meegedaan aan de voorverkiezingen, Movementu Patriótiko Kòrsou (MPK), roept de kiezers op voorbij het populisme van de verkiezingscampagnes te kijken. ,,Een intelligente gemeenschap moet zich losmaken van het traditionele stemgedrag”, aldus Lak. ,,Veel uiterlijk vertoon met petjes, T-shirts, bekers, pennen, vlaggen in de publieke ruimte, verf in de partijkleur, levensmiddelenpakketten, feesten met populaire bands, dit alles is geen garantie voor een goede regering. Het is de folklore en sfeermakerij tijdens de verkiezingen.”
MPK hoopt dat meer vaderlandslievende organisaties zullen gaan werken aan de bewustwording van jongeren, volwassenen en ouderen wat betreft het goed gebruiken van hun stemrecht. Men moet zich ervan bewust worden dat het belangrijk is te stemmen op loyale integere personen met een visie als vertegenwoordiger, bekwaam en met ervaring, gezien de drastische veranderingen die gemaakt moeten worden in het sociaaleconomische beleid.
Lak waarschuwt ook voor de politieke fora: ,,Gedurende een paar minuten filosofeert men over de meest eloquente ideeën als oplossing voor de problemen die het autonome Curaçao heeft geërfd van de voormalige Antillen.” Volgens Lak zijn de partijen op de hoogte van de problemen waarmee het volk te maken heeft, maar hebben zij meer interesse in de financiering van hun campagnes. De vraag is, aldus Lak, welke partij garandeert dat Curaçao en zijn bevolking in de komende jaren welvarend zullen zijn?


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.