Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Anthony Godett, politiek leider en voorzitter van de FOL wil niet langer door als voorzitter en politiek leider van de partij.
Dat heeft Godett tegenover deze krant bevestigd. Komende zaterdag zal hij zich tijdens een ledenvergadering van de partij formeel terugtrekken. Het besluit staat vast, die eraan toevoegde zijn besluit niet te veranderen ook al zou de vergadering een beroep op hem doen om aan te blijven.
De zoon van Wilson ‘Papa’ Godett, een van de oprichters van de FOL, is naar eigen zeggen tot het besluit gekozen na de teleurstellende resultaten van de recente steunbetuiging voor politieke partijen op 20 en 21 augustus van dit jaar in combinatie met de verkiezingsnederlaag bij de Statenverkiezingen van 2012. Nadat Godett dit jaar bij de voorverkiezingen niet de benodigde 870 steunstemmen kreeg maar op 622 bleef hangen, verklaarde hij al dat de boodschap van de partij niet was overgekomen.
Godett was sinds 1995 actief politiek leider van de partij nadat zijn vader door ziekte dat niet langer kon zijn. ,,Er zijn een paar dingen die de partij tegen zitten. De FOL heeft niet zoals andere partijen geld om een miljoenencampagne te voeren. Als je het aantal vlaggen billboards en televisiereclame ziet, dat geld hebben wij gewoon niet. De partij wordt door sommige leden van de pers genegeerd. Ook hoor ik nog steeds van mensen dat ze wel van plan waren om op de FOL te stemmen, maar alleen wisten ze niet dat ze eerst hun steunstem moesten uitbrengen”, aldus Godett.
Volgens Godett gaat de aangekondigde rechtszaak van hem en twee andere politieke partijen deze week gewoon door. ,,Niet omdat wij verloren hebben, maar omdat de voorverkiezingen niet democratisch zijn verlopen, beginnen wij een rechtszaak.”
Het is nu tijd dat iemand anders opkomt voor de arbeidersklasse, aldus Godett. Het is nodig dat iemand anders de leiding overneemt, ik blijf wel bij de partij betrokken. Vanmorgen nog kon je zien hoe hard een partij als de FOL nodig is op het eiland. Terwijl de arbeiders terecht acties voeren bij de Isla-raffinaderij, dreigt de minister met een cooling-off-periode. Nu de FOL niet aan de verkiezingen meedoet, zullen de arbeiders erachter komen hoe neoliberaal en neokoloniaal de andere partijen zijn. Kijk maar naar de ontslagwet.”
De voormalig leider verklaarde niet rouwig te zijn om de stap die hij heeft genomen. ,,Ik heb met het aantal stemmen dat ik in het verleden haalde geschiedenis geschreven. Ik ben als de nummer vijf geëindigd in het rijtje van politici met veel stemmen. Alleen Don Martina, Maria Liberia-Peters, Efraïn Jonckheer en Moises Frumencio Da Costa Gomez wisten meer stemmen dan mij te halen.”


Laatste nieuws