Van een onzer verslaggevers
Willemstad - In de verkiezingscampagne is het al drie tot vier keer voorgekomen dat masten scheef zijn gaan hangen en er mogelijk storingen zijn ontstaan door de manier waarop politieke partijen hun vlaggen hebben bevestigd.
Dat heeft directeur Darick Jonis van overheids-nv Aqualectra tegenover deze krant verklaard. Aqualectra is de gebruikelijke claimprocedure gestart om de geleden schade bij de betrokken partijen te verhalen. Dat is dezelfde claimprocedure die ook wordt gevolgd wanneer een auto bijvoorbeeld tegen een lantaarnpaal botst, aldus de directeur.
Bij het bevestigen van de vlaggen worden belangrijke zaken over het hoofd gezien, zo legt Jonis uit: ,,Als een vlag helemaal in de top van de mast wordt bevestigd kan die verstrikt raken in de draden, zoals dat bij vliegers ook wel gebeurt. De vlag raakt dan verstrikt in het net, de bedrading kan daardoor gaan schudden en kapotgaan”, aldus Jonis.
Een ander belangrijk punt dat mensen over het hoofd zien, is dat de masten zo zijn geplaatst dat ze tegen een bepaalde windkracht kunnen. Door veel vlaggen in een mast te hangen, krijg je een trekkracht waardoor de mast de kracht van de wind minder goed kan weerstaan.”
De overheids-nv stuurt het personeel niet speciaal op pad om te kijken of de vlaggen wel of niet voor gevaarlijke situaties zorgen, aldus de directeur. ,,Als wij zelf op straat zijn dan letten wij goed op. Als wij iets signaleren, dan geven wij dat door aan een afdeling die wij hebben.”


Laatste nieuws