Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De partij MAN gaat een nette verkiezingscampagne voeren. Dat belooft politiek leider Hensley Koeiman na de bekendmaking van de kandidatenlijst van de partij voor de komende verkiezingen.
Koeiman zegt dat zijn partij anderen niet zal aanvallen en ook niet gaat reageren op aanvallen die niet campagne gerelateerd zijn. ,,Ik val mensen niet persoonlijk aan. We komen alleen met praktische oplossingen voor de bevolking van Curaçao, die het de afgelopen jaren zo moeilijk heeft gehad.”
De voorman van MAN voert voor het eerst de kandidatenlijst aan, nadat Charles Cooper onlangs de partij verliet en zijn eigen partij PAS oprichtte. Op de tweede plek staat Kenneth Gijsbertha, oud-waarnemend gezaghebber van het eilandgebied Curaçao en tot voor kort woordvoerder van de raffinaderij Isla.
Giselle McWilliam en Elsa Rozendal, twee nieuwkomers op de lijst die zich recent bij de partij hebben gevoegd, zijn als politieke beloftes en stemmentrekkers op respectievelijk plaats drie en vier van de kandidatenlijst terechtgekomen.
Volgens Koeiman is de verkiezingslijst een ‘mix van dynamische mensen met een grote maatschappelijke betrokkenheid’. ,,We wilden graag jonge mensen en mensen die langer bij de partij zitten; en we willen een goede verhouding tussen mannen en vrouwen.” Hij zegt dat de reden dat McWilliam en Rozendal zo hoog op de kandidatenlijst zijn geëindigd, te maken heeft met de onderwerpen waarmee ze zich bezighouden, omdat deze goed bij MAN passen. Als voorbeelden noemt hij het project ‘Kòrsou tin trabou’ van Rozendal en de inspanningen van McWilliam op het gebied van onderwijs, sport en economie.
Op de vijfde plek van MAN staat de voormalige voorzitter van de partij, Gassan Dannawi. Yaël Plet, Amador ‘Shon A’ Nita, Shaerelin ‘Shani’ Valks, Mirieta Lourens-de Lanoy en Wimbert Hato staan op posities zes tot en met tien respectievelijk.


Laatste nieuws