Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Movementu Futuro Kòrsou (MFK) heeft gisteren de kandidatenlijst voor de verkiezingen bekendgemaakt.

Tijdens een partijbijeenkomst stelde oud-premier en politiek leider van de partij, Gerrit Schotte, dat evenveel vrouwen als mannen deel uitmaken van de MFK-lijst, om zo te komen tot een ‘evenwichtige balans in de volksvertegenwoordiging van Curaçao’.
Op de kandidatenlijst blijven de nummer een tot en met drie ongewijzigd. Schotte wordt op de lijst opgevolgd door oud-minister van Gezondheid, Milieu en Natuur (GMN) en huidig Statenlid Jacinta Constancia, die in het verleden veelal negatief in de media is geweest vanwege de mondkapjesaffaire tijdens haar ministerschap en een oudere voorwaardelijke veroordeling voor valsheid in geschrifte.
Statenlid Gilmar ‘Pik’ Pisas staat weer op nummer drie van de lijst. Volgens Schotte is Pisas een politicus in ontwikkeling die Bándabou, waar hij woont, ‘voor eens en voor altijd op de kaart gaat zetten’.
Nummer vier is een nieuweling, de 35-jarige ‘spiritueel leider’ Charetti Eduarda. Amerigó Thodé, in de woorden van Schotte een van de pilaren van de MFK en een van de smaakmakers van het parlement, die ‘ongenadig in de media wordt aangevallen’, is nummer vijf.
Een ander nieuw gezicht, maar zeker niet onbekend op Curaçao, is de voorman van Gio Fuertisimo en de jongste tumbakoning tot nu toe, Gilbert ‘Gibi’ Doran op plaats zes. Hij is als stemmentrekker aangesteld, volgens Schotte met het doel een andere toon te gaan geven aan de politiek. Huidig parlementslid Sithree van Heydoorn, tevens secretaris-generaal van de partij, is twee plekken gestegen en staat op zeven. Ook gestegen op de lijst is de eerste Gevolmachtigde minister van Curaçao Sheldry Osepa, naar plaats acht.
Nieuwkomers Yzuary ‘Suze’ Latina, volgens de MFK- leider een ‘voorvechter van vrouwenrechten’, en Errol ‘Joy’ Bishop staan op plekken negen en tien.


Laatste nieuws