De Nederlandse premier Mark Rutte (VVD) heeft zijn collega van Curaçao, Ivar Asjes (PS), gebeld om persoonlijk te zeggen dat het nooit zijn intentie was om mensen in de voormalige ‘Dutch Antilles’ te beledigen met zijn antwoorden op de onverwachte vraag over Zwarte Piet bij een persconferentie over de nucleaire top in Den Haag.
Asjes had eerst telefonisch overleg gehad met minister Ronald Plasterk (PvdA) van Koninkrijksrelaties over de Koninkrijksconferentie op Aruba volgende week en liet de bewindsman daarin weten dat de uitlatingen van Rutte bij een deel van de bevolking verkeerd waren gevallen.

Lees meer...

ADletters logo

Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).