De Federatie Antilliaanse Jeugdzorg (FAJ) heeft in samenwerking met de William Schrikker Groep uit Nederland een train-de-trainertraject ‘Kuida mi Mes’ afgerond. Er zijn acht trainers bijgeschoold om in de nabije toekomst deze training te gaan geven. Kuida mi Mes is een training die zich richt op het vergroten van de sociale redzaamheid van jongeren met een licht verstandelijke beperking (LVB-ers). De groep kinderen en jongeren op Curaçao die ernstige problemen ondervinden doordat zij een lager IQ hebben en vaak ook een beperkte sociale redzaamheid, is best groot, het gaat om ongeveer 4.000 LVB-jongeren tussen de 12 en 24 jaar. Mensen met een LVB begrijpen anderen vaak verkeerd en schatten hun reacties niet goed in. Hierdoor kunnen ze in de problemen komen en raken gefrustreerd, waardoor er weer nieuwe problemen ontstaan.

kuidamimes

Lees meer...

 

Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.