Superclubs Breezes is afgelopen dinsdag uitgeroepen tot meest vrouwvriendelijke organisatie en ontving daarvoor een SVC-award.
Dat is de prijs die Stichting Vrouwennetwerk Curaçao (SVC) om de twee jaar uitreikt. De uitreiking vond plaats tijdens een gezellige bijeenkomst bij de Bank van de Nederlandse Antillen.
,,Bij ons werken meer vrouwen dan mannen’’, zegt een blije general manager van Breezes Jeanette Bonet. ,,Van de 204 werknemers zijn 120 vrouw en meer dan helft van de leidinggevenden is ook vrouw. De kracht van ons bedrijf op het gebied van vrouwvriendelijk werken is dat vrouwen bij ons op alle niveaus binnen het bedrijf kunnen werken. We blijven ook in de toekomst aandacht geven aan gelijke behandeling voor mannen en vrouwen. Daarnaast kunnen vrouwen bij ons van heel laag tot heel hoog in de organisatie opklimmen.”
Normaal worden er om de twee jaar drie organisaties genomineerd maar dit jaar waren het er vier: Breezes Curaçao Resort Spa & Casino, Spigthoff Advocaten en Belastingadviseurs, Ennia Caribe en de FirstCaribbean International Bank (FCIB). ,,De vier genomineerde organisaties voldoen allemaal aan deze voorwaarden, zonder dat het gelijkheidsbeginsel aangetast wordt’’, zei juryvoorzitter Andrey Pichardo enkele minuten voor het verlossende woord.
De uitreiking van de award was extra feestelijk omdat SVC dit jaar ook haar vijftienjarig bestaan viert. Tijdens de bijeenkomst konden de gasten luisteren naar betogen afgewisseld met entertainment.
SVC-lid Saskia Korving-Blom nam in vogelvlucht de aanwezigen mee terug in de tijd en vertelde over vijftien jaar Vrouwennetwerk. Daarbij combineerde ze de mijlpalen van SVC met de hoogte- en dieptepunten van zowel het Curaçaose als het wereldnieuws in diezelfde vijftien jaar.
Directeur Jeanette Juliet-Pablo van Bureau Vrouwenzaken sprak over de status van de Curaçaose vrouw. Aan de hand van metingen die in 2007 zijn gedaan door het sociaal kenniscentrum in 12 achterstandszones, illustreerde ze de positie van de Curaçaose vrouw. Opvallend hoog is de werkeloosheid bij vrouwen van 15-24 jaar, 49,3 procent; en 31,7 procent van de vrouwen krijgen eerste kind tussen de 13-19 jaar. Juliet vindt dit genoeg stof om ‘in actie te komen’.
De tweede (key-note) spreker van de avond, Richeline Martina-Joe (onder meer voorzitter van Fundashon Centro pro Arte) vertelde over de basiscondities om succes te krijgen: geloof in jezelf, geloof in je droom en discipline.
De muzikale bijdrage tijdens de avond was van zangeres Maruga Boogaard die nummers zong over vrouwen. De avond werd afgesloten met een borrel.
award breezes

Lees meer...

Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).