Frederik Claret heeft gisteren een brief overhandigd aan het parlement van de Nederlandse Antillen en aan de Commissie van Justitie. Claret deed dit omdat hij nog geen reactie heeft gekregen op de behandeling van zijn zaak door minister van Justitie Magali Jacoba.
In maart 2008 werd in de woning van de familie Claret op grove wijze een huiszoeking gedaan door de politie. Met veel machtsvertoon en verbaal geweld dwong de politie de familie op de vloer. De inval zou het resultaat zijn geweest van een anonieme melding over drugs en wapens. Er werd niets aangetroffen in de woning. De familie heeft daarna een lange weg bewandeld op zoek naar gerechtigheid. In augustus kondigde Frederik Claret aan een parlementaire enquête te willen. Ook diende de familie een verzoekschrift in bij het Europese Hof voor de Rechten van de Mens.
Voormalig minister van Justitie David Dick zegde eerder toe geen problemen te hebben met verder onderzoek in de zaak. Ook stelde hij voor forensisch onderzoek te laten verrichten en een commissie van drie of vier personen te installeren om te controleren en er op toe te zien dat alles verloopt zoals het moet. De familie Claret was tevreden met deze stappen, maar liet ook weten dat de toezeggingen niet betekenen dat de familie geen parlementaire enquête wil. Ook werd de stichting Famia Claret pa Hustisia opgericht om onregelmatigheden op justitieel gebied aan de kaak te stellen.
Op 29 juni vergaderde de familie met de Commissie van Justitie en daarin werd gesteld dat de zaak verder zou worden behandeld na het reces van het parlement. ,,We begrepen dat onze zaak eind augustus zou worden behandeld, maar tot op heden hebben wij nog niets gehoord”, aldus Claret gisteren. ,,Intussen vernemen wij dat het machtsvertoon van de politie en justitiële invallen bij verkeerde woningen nog steeds plaatsvinden. Daarom hebben wij als bezorgde burgers de brief overhandigd. We willen weten wat de stand van zaken is in onze kwestie. We hopen zo snel mogelijk op een antwoord.”

 claret

 

Lees meer...

Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).