GMN-minister start schoonmaakcampagne

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De regering start een campagne om Curaçao schoon te maken en bewustzijn te creëren rond het thema vervuiling.

BurgerconsultatieHet initiatief komt van de minister van Gezondheid, Milieu en Natuur (GMN), Javier Silvania (MFK), die in zes verschillende wijken, samen met schoonmaakexperts en een socioloog, zijn oor te luisteren zal leggen. ,,Alle aanbevelingen en voorstellen van de inwoners die de bijeenkomsten bezoeken, zullen in overweging worden genomen”, zo belooft hij.
In een videoboodschap legt hij uit dat vuil ziektes met zich meebrengt en dat het ministerie ervoor gekozen heeft om een nieuwe benadering te hanteren, waarbij eerst met de gemeenschap wordt gepraat en overlegd. ,,Daarna kunnen er gerichtere acties worden ondernomen om bewustzijn te creëren over waarom Curaçao vervuild is, hoe het eiland kan worden schoongemaakt en schoon gehouden kan worden. De campagne heeft dan ook de leuze ‘Van jou, voor jou, met jou’.
Ondertussen is door de regering al besloten om in verschillende wijken grote vuilcontainers te plaatsen, zodat de inwoners hun afval kunnen weggooien. ,,De regering zorgt ervoor dat dit afval naar de stortplaats wordt gebracht, wat het schoonmaken gemakkelijker maakt voor de bewoners. Op deze manier kan de regering ook een beter idee krijgen van wat wel en niet werkt in de campagne om Curaçao schoon te maken”, zo is de achterliggende gedachte.
De eerste buurtbijeenkomst met de minister vindt plaats op dinsdag 10 september in het buurthuis van Janwé, bedoeld voor bewoners van de wijde omgeving van Janwé, om 19.00 uur, en de tweede bijeenkomst op dinsdag 24 september op dezelfde tijd in het buurthuis van Soto.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.