Doel van de vragenlijst is vooralsnog onbekend

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De regering houdt een online enquête over het gedrag van mensen met betrekking tot het vervuilen van Curaçao.

enqueteZo luidt een van de vragen waarom iemand zijn of haar vuil gewoon vanuit de auto op straat gooit. Er wordt ook gevraagd over specifiek de dengue-ziekte.
De enquête bevat twaalf vragen. De deelnemers mogen meerdere antwoorden aankruisen of geven. Het begint met de vraag: Waarom is Curaçao vuil? Mogelijke antwoorden die kunnen worden gegeven zijn: toeristen/buitenlanders vervuilen het land; niemand houdt rekening met hygiëne; winkeliers stoppen niet met het verkopen van foambakjes en plastic zakjes; de regering zelf maakt niet schoon; er zijn niet genoeg vuilnisbakken op openbare plekken; vuilstortplaatsen zijn te ver weg; de fee voor groot afval is te hoog.
Wat betreft de vraag waarom mensen hun vuil uit de auto op straat gooien, zijn de volgende opties gegeven om aan te kruisen: Curaçao heeft Selikor toch om schoon te maken; de auto moet vooral schoon zijn; het eiland is al vuil en vies; andere burgers doen het ook.
In het tweede tevens afsluitende deel van de enquête worden vragen over dengue gesteld. Deze zijn gericht op de kennis over deze ziekte, de symptomen en eventuele gevolgen hiervan.
Het Antilliaans Dagblad heeft tevergeefs contact opgenomen met het ministerie van Gezondheid, Milieu en Natuur (GMN) en uitvoeringsorganisatie Geneeskunde & Gezondheidszaken (G&Gz) voor nadere uitleg over de enquête. Het is namelijk niet duidelijk wat precies de bedoeling is van de vragenlijst en wat er straks met de resultaten gedaan wordt.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.