Van een onzer verslaggevers
Arlington/Willemstad - Jurickson Profar van San Diego Padres blikt tevreden terug op zijn allereerste All Star Game (ASG) in de Major League Baseball (MLB).

ASGProfar2Hij heeft een lange hit genoteerd en ook een punt gescoord op een homerun van Shohei Ohtani van Los Angeles Dodgers in de derde inning van de sterrenwedstrijd.
De selectie van de National League (NL) met Profar in de gelederen is door zijn hit en homerun van Ohtani op voorsprong gekomen: 3-0. De ploeg van de American League (AL) heeft er echter geen gras over laten groeien en meteen in dezelfde derde inning de score naar 3-3 gelijk getrokken.
Twee slagbeurten later heeft Jarren Duran voor de tiebreak gezorgd. Met een AL-teamgenoot op de honken sloeg de buitenvelder van Boston Red Sox de toegeworpen bal in de tribunes en haalde met deze homerun twee punten binnen: 5-3. Hierna is er niet meer gescoord en boekte de AL-selectie haar zeventiende overwinning in de laatste 21 sterrenwedstrijden.
Liefst 39.343 mensen hebben de wedstrijd in Arlington bijgewoond. De ontmoeting duurde twee uur en 28 minuten. Het is hiermee de kortste sinds 1988 (twee uur en 26 minuten).
De 31-jarige Profar is de allereerste profhonkballer uit het Koninkrijk der Nederlanden die in de basis van een van de MLB-selecties van start ging, en de achtste die voor een ASG-editie is geselecteerd. Voorafgaand aan Profar hebben de volgende honkballers in een sterrenwedstrijd gespeeld: Bert Blyleven, Andruw Jones, Jair Jurrjens, Kenley Jansen, Jonathan Schoop, Xander Bogaerts en Ozzie Albies.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.