Zorgbond CBV vervangt shopstewards

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Na een wilde actie gisterochtend bij de stichting Wit Gele Kruis (WGK), heeft het bestuur van zorgvakbond CBV besloten drie nieuwe shopstewards te benoemen voor de wijkverplegers.

ActieWGKCBV-voorzitter Annaliza Mathilda en WGK-directeur Lionel Sint Jacobs hebben de actie betreurd en houden samen donderdag een informatieve bijeenkomst met het personeel.
De spontane werkonderbreking heeft de WGK-directie en het CBV-bestuur onaangenaam verrast. Ze hebben namelijk recentelijk nog afspraken gemaakt om over een nieuwe collectieve arbeidsovereenkomst (cao) te onderhandelen.
De eisen van de wijkverplegers zijn punten die het CBV-bestuur en de WGK-directie op de agenda hebben staan, zoals het heersende personeelstekort waardoor de werkdruk te groot is geworden, reiskostenvergoeding (benzine) en uitbetaling van indexering.
De wijkverplegers hebben die aandachtspunten samengevat in een brief die ze aan de raad van toezicht (RvT) wilden overhandigen. De raad heeft echter geweigerd hun schrijven in ontvangst te nemen en heeft hen via Sint Jacobs doorverwezen naar de raad van bestuur.
De gemoederen liepen daardoor gisteren nog hoger op. De directeur heeft zich op een bepaald moment laten ontvallen dat er geen sprake is van een conflict tussen de wijkverplegers en dat hij de regel van ‘no work, no pay’ zal toepassen. Ook verwees hij het personeel naar de CBV, omdat hij op het vakbondsbestuur wacht om over een nieuwe cao te onderhandelen.
Op het moment dat Mathilda haar opwachting maakte bij het WGK-complex, benadrukte ze aan de wijkverplegers dat de werkonderbreking behalve voorbarig ook nog een wilde actie is. Het CBV-bestuur is niet eerst ingeseind door het personeel en ze betreurt het dat Sint Jacobs geen contact had opgenomen met de bond.

Directe communicatie...

Wilt u het vervolg van dit artikel lezen? Neem een online abonnement op de krant.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.